Centrul de zi pentru copii „Ştrumfii”

Elevii din comuna Smeeni au de acum un sprijin important pentru a putea absolvi cu succes fiecare an şcolar. Săptămâna trecută, autorităţile locale, alături de reprezentanţii Asociaţiei Umanitare „Citadela Albastră”, au inaugurat Centrul de zi pentru copii „Ştrumfii”, destinat copiilor cu vârste între 6 şi 18 ani.
 

 

Centrul îşi propune să ajute la comba­terea abandonului şcolar, să sprijine copiii în a-şi cunoaşte talentele şi abilităţile şi să le dezvolte încrederea în propria persoană.

„Copiii beneficiază aici, gratuit, de sprijin în efectuarea temelor şi de cursuri de limba engleză şi franceză, teatru, muzică, dans, pictură, îndeletniciri practice (traforaj, gravură, croitorie, artă decorativă etc). Centrul va organiza excursii, vizite la muzee, vizionări de filme şi piese de teatru, concursuri, activităţi care de asemenea vor fi cu titlu gratuit”, a declarat Andreea Danciu, preşedintele Asociaţiei „Citadela Albastră”.
 

 

În curând, o cantină pentru elevi

 

În baza contractului de parteneriat încheiat, Primaria Smeeni pune la dispoziţia iniţiatorilor proiectului, cu titlu gratuit, spaţiul în care funcţionează centrul pentru copii. Este vorba despre fostul Cămin Cultural. Toate amenajările necesare au fost făcute de către Asociaţia „Citadela Albastră”, iar pe durata funcţionării centrului, acesta va fi susţinut din punct de vedere financiar de către aceeaşi asociaţie.

„Copiii au avut parte de surprize la tombola organizată cu ocazia inaugurării. Un număr de 23 de copii nomina­lizaţi  de  directorii şcolilor din comună au început anul şcolar mai bine pregătiţi, ei primind de la noi ghiozdane şi rechizite. Sperăm ca, în perioada următoare, să putem inaugura şi cantina centrului, astfel încât copiii să primească şi o masă caldă la prânz”, a mai declarat Andreea Danciu.

La inaugurarea Centrului au fost prezenţi reprezentanţi ai Primăriei Smeeni, voluntarii care au ajutat la amenajarea centrului şi peste 150 de copii.